Aspi's

Leeftijd: 
16 - 18 jaar

De Aspiranten, of kortweg Aspi's, zijn bij ons in de Chiro de oudsteafdeling en dat betekent heel wat. Deze 16- tot 18-jarigen zijn het grote voorbeeld voor de kleinere chiromensen en ze vervullen deze rol dan ook met enige fierheid.

Ze mogen in de loop van het jaar en ook op kamp al enkele keren proeven van wat leiding zijn is, en verkennen zo of dit iets is voor hen of niet. Ze amuseren zich met de eenvoudigste dingen of profileren zich soms als echte rasacteurs of kunstenaars, wanneer ze hun lokaal in een nieuw oranje jasje steken.

Voor hen mag het al iets avontuurlijker zijn dus eens per jaar gaan zij met het gewest of het verbond samen op stap tijdens aspitrant of aspibivak. Daar leren ze enorm veel nieuwe mensen kennen en spelen er de gekste en best gevonden spelen ooit. Ook houden ze met hun leiding een leefweek. Dit wil zeggen dat ze een hele week lang in de chirolokalen wonen. 

Op kamp genieten zij met volle teugen van hun rol in de Chiroploeg: ambiancemaker, grote zus, avonturier, clown,… Op driedaagse worden er herinneringen gecreëerd waar ze nog vaak met een grote glimlach aan zullen terugdenken, want de aspirantenjaren zijn toch wel de meest speciale jaren van je chirocarrière! 

Het motto van de Aspiranten komt van hun afdelingsfiguurtje Freek de Egel en luidt als volgt: "The truth may be orange." Of hoe je het leven  kan bekijken door een oranje bril!